}

Παξοί

Εκτύπωση E-mail
Voutoumi  

Οι Παξοί, το πανέμορφο και εξωτικό νησί του Ιονίου, ανήκει στον νομό Κερκύρας και καταλαμβάνει 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Tό νησί είναι ένας απέραντος ελαιώνας, με γαλαζοπράσινη θάλασσα, και αμπελώνες οι οποίοι παράγουν το περίφημο μαύρο κρασί, βιολογικής καλλιέργειας. Οι Αντίπαξοι είναι επίσης γνωστοί για τις εξωτικές παραλίες Βρίκα και Βουτούμι, που κάθε καλοκαίρι τις επισκέπτονται πλήθος τουριστών.

Που βρίσκεται:  

Βρίσκονται 8 ν.μ. νότια της Kέρκυρας. Oι Aντίπαξοι απέχουν 2 ν.μ. από το νότιο άκρο των Παξών.

     
Ιστορία-Περιγραφή:  

Η παράδοση, λέει ότι οι Παξοί ήταν κάποτε ενωμένοι με την Kέρκυρα. Ο θεός Ποσειδώνας για να μπορεί να χαρεί τον έρωτά του με την Aμφιτρήτη, χώρισε τους Παξούς από την Kέρκυρα με την τρίαινα του, ώστε να δημιουργηθεί μια ρομαντική φωλιά. Στα ιστορικά χρόνια πρώτες αναφορές για το νησί γίνονται από τον Hρόδοτο, τον Πολύβιο και τον Πλούταρχο. Στην εποχή της Ενετοκρατίας,ο βαρώνος Σαν Iππόλυτο, και η οικογένειά του διατηρούν την κυριότητα του νησιού. Κατά την διάρκεια της Ενετοκρατίας, η βαριά φορολογία των αρχόντων και οι πειρατικές επιδρομές φέρνουν τους κατοίκους στα όρια της εξαθλίωσης. H ίδια κατάσταση συνεχίζεται με τους Γάλλους,και τους Ρώσους. Tο 1810 ο λαός επαναστατεί και η επανάσταση πνίγεται στο αίμα. Τρία χρόνια αργότερα οι Άγγλοι αποβιβάζονται στο νησί και το καταλαμβάνουν. Στα χρόνια τους το νησί ζει την χρυσή εποχή του. Το 1864 τα Επτάνησα ενώνονται με την υπόλοιπη Eλλάδα, και οι Παξοί ακολουθούν την κοινή Ελληνική πορεία.

     
Παραλίες:  

Σε οποιαδήποτε παραλία και να πάτε στους Παξούς, θα μείνετε άφωνοι από την απαράμιλλη ομορφιά της. Όλο το νησί είναι γεμάτο κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά. Από το Γάϊο θα πάτε στις παραλίες Πλάκες, Σουλάναινα, Μπάλλος μέχρι και το Μογγονήσι. Βόρεια θα κολυμπήσετε στις παραλίες Κλωνί Γουλί, Καμίνι, Κακή Λαγκάδα, Κηπιάδι, Μαρμάρι, Λεβρεχιό. Κοντά στη Λάκκα, θα βρείτε τις παραλίες Χαραμί, και Πλάνοι. Μην παραλείψετε μια εκδρομή στους Αντίπαξους, όπου η παραλία στο Βούτουμι και στην Βρίκα θα σας μείνουν αξέχαστες!

     
Διαμονή:  
  • Torri e Merli στην Λάκκα  ****  Τηλ: +30-2621234123
  • Paxos Club Apartments  ***  Τηλ: +30-2662032450
  • Paxos Beach Hotel Bungalows  ***  Τηλ: +30-2662032211
  • Adamantia Hotel  ***  Τηλ: +30-2662031121
  • Glifada Beach   Τηλ:  +30-2662032211
     
Φαγητό:  

Στον Γάϊο την πρωτεύουσα,υπάρχουν ταβέρνες για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, αν και το νησί είναι αρκετά ακριβό. Επίσης υπάρχουν δύο-τρεις ταβέρνες στην Λάκκα και στον Λογγό. Για ολόφρεσκα ψάρια θα πάτε στο Τάκα-Τάκα  στον Γάιο,και στο Akis Bar θα δοκιμάσετε κολοκυθοκεφτέδες, γαρίδες με φρέσκια ντομάτα και μακαρονάδες με θαλασσινά. Στον Βασίλη στον Λογγό, θα δοκιμάσετε ολόφρεσκο αστακό, αχνιστά μύδια αλλά και εξαιρετικά μαγειρευτά.

     
Δρομολόγια:  

Οι Παξοί έχουν καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και την Πάργα. Για περισσότερες πληροφορίες στο Λιμεναρχείο Παξών τηλ: +30-2662032533, Λιμεναρχείο Κέρκυρας τηλ: +30-2661032655, Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας τηλ: +30 -2665022235, 22240, Λιμεναρχείο Πάργας τηλ: +30-2684031227.

     
    Λογγό   Γάιος    Παλιό αρχοντικό στο Γάιος
             
    Βουτούμι       Κηπιάδι
 
Greek Bulgarian Chinese (Traditional) English French German Italian Portuguese Russian Spanish Swedish
  • Κάρπαθος

    Η Κάρπαθος είναι ένα νησί με πολύ έντονες παραδόσεις τις οποίες οι κάτοικοι διατηρούν ακόμα, γι' αυτό είναι...
  • Μεθώνη

      Η Mεθώνη είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Πελοποννήσου με ένα επιβλητικό κάστρο που διατηρείται...
  • Σκλήθρο

      Κρυμμένο στο Μαυροβούνι ανάμεσα στον Κίσσαβο και το Πήλιο, βρίσκεται  ένας εναλλακτικός προορισμός το...
  • Πάτμος

    Ως τα Ιεροσόλυμα του Αιγαίου, ονομάζεται το νησί της Πάτμου. Διακρίνεται για την ηρεμία του τοπίου του τις...
  • Βόνιτσα

        Στις όχθες του Αμβρακικού κόλπου μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον είναι κτισμένη η Βόνιτσα.  
  • Θάσος

      Το νησί της Θάσου είναι ένας πανέμορφος αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός. Η κατασκευή σύγχρονων...
  • Δάσος Ελατειάς

    Το δάσος της Ελατιάς (Καρά Ντερέ), έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της φύσης από την UNESCO και ένα...
  • Ξάνθη

        Ξάνθη μια γραφική πόλη της Θράκης, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από την μια την παραδοσιακή...
  • Φλέγγες

    Για τους λάτρεις της ορειβασίας, ένας δημοφιλής προορισμός είναι οι λίμνες Φλέγγες. Η πρώτη βρίσκεται σε...
  • Άγρας

    Η λίμνη του Άγρα έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους καθώς  έχει πολλά σπάνια και...
top