}

Ρόδος

Εκτύπωση E-mail
 
Ρόδος  

Ρόδος βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, το Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής. Το νησί είναι σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, και ένα από τα δημοφιλέστερα της Ευρώπης. Η άριστη τουριστική υποδομή, οι απέραντες και παρθένες παραλίες του νησιού, η ξέφρενη διασκέδαση κάνουν χιλιάδες τουρίστες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Που βρίσκεται:  

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου. Η πόλη της Ρόδου είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού και του νομού Δωδεκανήσου. Απέχει από τον Πειραιά 250 ν.μ.

     
Ιστορία-Περιγραφή:  

Πολλοί μύθοι έχουν συνδεθεί με τη δημιουργία της Ρόδου. Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, ο Δίας μετά την μάχη με τους Τιτάνες, αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους Ολύμπιους Θεούς. Ο Ήλιος όμως, έλειπε από τη μοιρασιά κι έμεινε χωρίς γη. Ο Δίας για να μην τον αδικήσει είπε να ξανακάνουν τη μοιρασιά αλλά ο Ήλιος τότε είπε πως η γη που θα αναδύονταν από τη θάλασσα όταν θα ανατέλλει το επόμενο πρωινό θα γινόταν δική του. Έτσι αναδύθηκε η Ρόδος και από τότε είναι το νησί του Ήλιου. Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι η Ρόδος ήταν νύμφη, κόρη του Ποσειδώνα, και γυναίκα του Ήλιου. H Ρόδος πρωτοκατοικήθηκε από την Προϊστορική Εποχή, και κυρίως τη Μυκηναϊκή. Το 408 π.Χ. οι τρεις πιο σημαντικές Δωρικές πόλεις ενώθηκαν και δημιούργησαν την πόλη της Ρόδου. Αυτή η ένωση ήταν η αρχή μιας χρυσής εποχής. Τότε στήθηκε στο νησί και ο περίφημος Κολοσσός, και έγινε η Ρόδος μεγάλη ναυτική δύναμη της εποχής ειδικά όταν τάχθηκε στο πλευρό της Ρώμης. Στα κατοπινά χρόνια ακολούθησε την τύχη των άλλων νησιών και παρά τις επιδρομές δεν έχασε τη στρατηγική και την οικονομική σημασία της. Ο ρόλος του νησιού παρέμεινε σημαντικός στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως το 1309 όταν εγκαταστάθηκαν στο νησί οι Ιωαννίτες Ιππότες και δημιούργησαν ένα οχυρωματικό έργο μοναδικό στην Ευρώπη. Το 1522 η Ρόδος κατακτήθηκε από τους Τούρκους ενώ το 1912 πέρασε στην κυριαρχία των Ιταλών που άφησαν έντονα τα ίχνη τους με τα κτίρια νεοαποικιακού ρυθμού που οικοδόμησαν. Με την Ελλάδα η Ρόδος ενώθηκε όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα το 1948. Σήμερα η Ρόδος είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδος. Αξίζει να επισκεφτείτε την παλιά πόλη με το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου, τις Βυζαντινές εκκλησίες μέσα στο κάστρο, την Οδό Ιπποτών, την Ακρόπολη της Ρόδου, τα λουτρά του Σουλεϊμάν, τα Τζαμιά του Ρετζέπ Πασά και Μουράτ Ρέϊς, το Ενυδρείο και το Ροδίνι. Μια εκδρομή στην Λίνδο, και στο δάσος με τις πεταλούδες κρίνεται απαραίτητη.

     
     
Παραλίες:  

Η Ρόδος έχει πολλές και όμορφες παραλίες. Οι καλύτερες είναι η Αφάντου, τα Κολύμπια, το Φαληράκι, η Καλλιθέα, η Τσαμπίκα, ο Αρχάγγελος, το Χαράκι, η Ιαλυσός, τα Στεγνά, η Κάλαθος, η Βληχά, η Πεύκη, και το Γενάδι. Μια παραλία που θα σας μείνει αξέχαστη είναι το Πρασονήσι που είναι ο παράδεισος των σέρφερ.

     
Διαμονή:  
 • The Ixian Grand ***** Τηλ: +30-22410-92944
 • Aldemar Paradise Royal Mare ***** Τηλ: +30-22410-66060
 • Grand Hotel Rhodes ***** Τηλ :+30-22410-54700
 • Rodos Palace Resort Hotel ***** Τηλ: +30-22410 25222
 • Lindos Royal Village Hotel **** Τηλ: +30-22410-32003
 • Lindos Bay And Spa Hotel **** Τηλ: +30-22410-31501
 • Blue Bay Hotel **** Τηλ: +30-22410-92352
 • Garden Hotel *** Τηλ: +30-22410-47008, Φαξ: +30-22410-47902
 • Panorama Genadi Hotel ** Τηλ: +30-22440-29309
 • Carina Hotel Rhodes ** Τηλ: +30-22410-22381
 • Agua Grand Delux Resort ***** Τηλ: +30-22410-49100
     
Φαγητό:  

Στην Ρόδο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία εστιατορίων. Φυσικά, πρέπει να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα της Ρόδου, που περιλαμβάνει τα Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, με ορισμένες μικρές διαφοροποιήσεις. Στον Αλέξη θα δοκιμάσετε όστρακα και φρέσκο ψάρι. Στην παλιά πόλη στου Ντινόρη θα δοικιμάσετε μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα θαλασσινά. Στην Λίνδο στον Μαυρίκο θα δοκιμάσετε παραδοσιακές νοστιμιές μαγειρεμένες με σύγχρονο τρόπο. Δοκιμάστε τα πιταρούδια, που περιλαμβάνουν μαγειρεμένο κρέας με κρεμμύδια και πατάτες. Στα Προφύλια στο Λημέρι του Ληστή θα δοκιμάσετε κολοκυθανθούς γεμιστούς με τυρί, γίδα με ρεβίθια και τα παραδοσιακά πιταρούδια.

     
Δρομολόγια:  

Στην Ρόδο θα φτάσετε με πλοίο συμβατικό και συμβατικό νέου τύπου. Επίσης η Ρόδος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα γύρω νησιά. Πληροφορίες τηλέφωνο Λιμεναρχείου: +30-22410-8888,22220. Μέσα στο νησί θα εξυπηρετηθείτε με το ΚΤΕΛ Ρόδου. Πληροφορίες τοπικό Σταθμαρχείο: +30-22410-24268,+30-22410-27706. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι το αεροπλάνο, πληροφορίες Αεροδρόμιο Ρόδου: τηλ +30-22410-92893.

     
     
    Ρόδος - H Μεσαιωνική Πόλη   Ρόδος - Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών ή Καστέλο   Ρόδος - Το Τέμενος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς
             
     Ρόδος - Ο παράλιος οικισμός της Λίνδου   Ρόδος - Η "παραλία Άντονι Κουίν"    Ρόδος - Ιαματικές Πηγές της Καλλιθέας
 
Greek Bulgarian Chinese (Traditional) English French German Italian Portuguese Russian Spanish Swedish
 • Σκλήθρο

    Κρυμμένο στο Μαυροβούνι ανάμεσα στον Κίσσαβο και το Πήλιο, βρίσκεται  ένας εναλλακτικός προορισμός το...
 • Λιτόχωρο

    Λιτόχωρο ένας δημοφιλής προορισμός που συνδυάζει αρμονικά το βουνό με την θάλασσα. Οι επισκέπτες...
 • Μπάλος - Γραμβούσα

    Μπάλος, μοναδική λιμνοθάλασσα στήν Κρήτη. Μια από τις καλύτερες και πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα,...
 • Μονεμβασιά

  Μονεμβασιά, η περίφημη καστροπολιτεία, ιδρύθηκε τη βυζαντινή περίοδο και υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα...
 • Σέλι

  Το Σέλι ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Ελλάδας, είναι πόλος έλξης επισκεπτών  όλη την διάρκεια του...
 • Ικαρία

  Ικαρία ένας εναλλακτικός προορισμός που θα σας μαγέψει. Χαλαρώστε στις πανέμορφες παραλίες, περπατήστε...
 • Καρδαμύλη

    Η Καρδαμύλη είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης...
 • Μεσολόγγι

  Το Μεσολόγγι αποτελεί ιστορικό Δήμο, καθώς στην πόλη έλαβαν χώρα μερικές από τις πιο δραματικές στιγμές...
 • Αγριά

    Αγριά είναι ένα γραφικό προάστιο του Βόλου, όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι στίς ψαροταβέρνες...
 • Σουφλί

  Μια αναδρομή στο παρελθόν είναι για τον επισκέπτη το Σουφλί. Τα παλιά αρχοντικά, τα εργοστάσια της...
top