}

Πύλος

Εκτύπωση E-mail
Sfaktiria

Η Πύλος είναι μια ιστορική κωμόπολη με νησιώτικο χρώμα, κτισμένη αμφιθεατρικά σε δύο υψώματα γύρω από το λιμάνι της,που είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου. Χτισμένη με βάση τα σχέδια των μηχανικών που ανήκαν στο Γαλλικό εκστρατευτικό σώμα του στρατηγού Mεζόν, η Πύλος διατηρεί παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία και αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Mεσσηνίας.

Που βρίσκεται:

Βρίσκεται στον Νομό Μεσσηνίας στη Νοτιοδυτική άκρη της Πελοποννήσου. Απέχει από την Αθήνα 330 χιλ. και από την Θεσ/νίκη 844 χιλ.

Ιστορία-Περιγραφή:

Η Πύλος αναφέρεται από τον Όμηρο ως το Βασίλειο του Νέστορα, που ιδρύθηκε από τον μυθικό Πύλο, και αρχικά ονομαζόταν Κορυφάσιο. Στα Βυζαντινά χρόνια, καταλήφθηκε από τους Αβάρους,και η ονομασία Ναυαρίνο,προήλθε από αυτούς. Η Πύλος πέρασε διαδοχικά από την Ενετική στην Τουρκική κατοχή. Το 1821 εξεγέρθηκε κατά των Τούρκων και το 1825 ο Ιμπραήμ την κατέλαβε και την κράτησε μέχρι τη γνωστή ναυμαχία του Ναυαρίνου,όπου η Οθωμανική και Αιγυπτιακή αρμάδα καταστράφηκε από την συμμαχική Βρετανική, Γαλλική και Ρωσική ναυτική δύναμη. Αυτή η ναυμαχία συνέβαλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Τούρκικο ζυγό.

Αξιοθέτα:

Στην περιοχή της Πύλου έχουν ανακαλυφτεί αξιόλογοι αρχαιολογικοί θησαυροί. Ήρθαν στο φως πέτρινοι τοίχοι,κομμάτια από τοιχογραφίες,δάπεδα,μυκηναϊκά αγγεία,πήλινες επιγραφές στον Επάνω Εγκλιανό. Οι πρώτες αυτές έρευνες έγιναν το 1912-26 από τον Καρλ Μπλέγκεν και τον Κ. Κουρουνιώτη. Διακόπηκαν στα χρόνια του πολέμου και ξανάρχισαν το 1952 από το Σ. Μαρινάτο οπότε ήρθε στο φως ολόκληρο σχεδόν το ανάκτορο του Νέστορα. Το ανάκτορο αυτό χρονολογικά τοποθετείται μεταξύ του 1300 και 1200 π.Χ. Το κεντρικό κτίριο περιλάμβανε το μέγαρο του βασιλιά και το μέγαρο της βασίλισσας. Υπήρχαν κι άλλα κτίρια όπως διάφοροι βοηθητικοί χώροι,τάφοι και ένας βωμός,που ανακαλύφτηκαν στην περιοχή. Σήμερα γίνεται προσπάθεια για τον περιορισμό της εκβιομηχάνισης της Πύλου, για να σωθούν οι αρχαιότητες. Πηγαίνοντας για την Πύλο απο την Καλαμάτα στο χωριό Πολύλιμνο, αξίζει να επισκεφτείτε τους ομώνυμους καταρράκτες. Είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους με μικρούς καταρράκτες πλαισιωμένους από νούφαρα που σχηματίζουν γαλαζοπράσινες λίμνες ιδανικές για κολύμπι.

Παραλίες:

Η παραλία της Γιάλοβας είναι μια παραλία με αμμουδιά και σήμα κατατεθέν της είναι το ναυαγισμένο βαπόρι. Η παραλία Χρυσή Άμμος είναι μια πολύ καλή επιλογή με ψιλή άμμο, και φανταστική θέα προς τον Κόλπο του Ναυαρίνου και τη νήσο Σφακτηρία. Λίγο πριν την παραλία θα βρείτε camping για την διαμονή σας. Η παραλία Βοϊδοκοιλιά είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής παραλία της Μεσσηνίας. Είναι ένας ολοστρόγγυλος κόλπος από ψιλή αμμουδιά, που εγκλωβίζει μέσα του τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Για να πάτε στην παραλία μέσω Πετροχωρίου,θα χρειαστεί να διανύσετε κάποια μέτρα χωματόδρομου, μέχρι να φτάσετε στην παραλία όπου συνήθως υπάρχει χώρος για παρκάρισμα. Περνώντας το χωριό Ρωμανός θα βρεθείτε στην παραλία του χωριού,με ψιλή άμμο και σκιερά μέρη για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Στους κοντινούς Γαργαλιάνους η παραλία Μάτι χαρακτηρίζεται από το έντονο χρυσαφί χρώμα της αμμουδιάς της. Στην παραλία Βρωμονέρι θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια υπέροχη αμμουδιά.

Διαμονή:
 • Karalis  ***  τηλ: +30-2723022960, 22980
 • 12 Θεοί    τηλ:   +30-2723022179
 • Ακτή Κάραλης   τηλ:   +30- 2723023021
 • Mira Μare   τηλ:  +30- 2723023050
 • Philip    τηλ:   +30- 2723022741
 • Thanos Villas  στην Γιάβλοβα    τηλ:  +30-2723022115
 • Eleonas Villas   στην Γιάβλοβα   τηλ:  +30- 2723022696
 • Ναβαρόνε   στο Πετροχώρι   τηλ:  +30-2723041571-4

Στη Γιάλοβα υπάρχει το κάμπινγκ Erodios που έχει και ενοικιαζόμενα δωμάτια  τηλ: +30-2723028240

Φαγητό:

Στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές για φαγητό. Στον Γρηγόρη θα φάτε νόστιμα μαγειρευτά και για ψάρια θα πάτε στις 4 εποχές. Στον Μάραθο, στο Μαϊστράλι θα δοκιμάσετε χόρτο της θάλασσας, αντράκλα τουρσί, γαριδομακαρονάδα,και άλλα τοπικά Μεσσηνιακά πιάτα.

Δρομολόγια:

Θα φτάσετε με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Πληροφορίες θα πάρετε στο τηλ: +30-2721022823, τηλ Αθηνών: +30-2105134293.

Pilos Sfaktiria Pilos_1
Romanos Kararaxtes_Polilimnio Mati
 
Greek Bulgarian Chinese (Traditional) English French German Italian Portuguese Russian Spanish Swedish
 • Μύκονος

    Η Μύκονος είναι σταθερά, εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά νησιά στην Μεσόγειο. Η...
 • Κνωσός

  Η Κνωσός και το Μινωϊκό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την...
 • Κώς

      Η Κως ένα πανέμορφο νησί, γνωστό ως νησί του Ιπποκράτη του πατέρα της ιατρικής, αποτελεί πόλο έλξης...
 • Κερατόκαμπος

  Ο Κερατόκαμπος βρίσκεται στην νότια Κρήτη. Είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός, και διαθέτει μια μεγάλη...
 • Κάρυστος

      Η Κάρυστος είναι μια παραθαλάσσια τουριστική κωμόπολη της Εύβοιας που κάθε καλοκαίρι σφύζει από ζωή...
 • Τρίκαλα

  Τα Τρίκαλα είναι μια μικρή γραφική πόλη της Θεσσαλίας ,που την διασχίζει ο Ληθαίος ποταμός, που είναι...
 • Λευκάδα

      Η γραφική Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση ελληνικό νησί του Ιονίου πελάγους. Βρίσκεται νότια της...
 • Τσαγκαράδα

    Τσαγκαράδα, το σμαράγδι του Πηλίου όπως ονομάζεται, είναι από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς...
 • Βόλος

  Βόλος πόλη πλούσια σε αξιοθέατα, διασκέδαση και με άριστη τουριστική υποδομή για την ευχάριστη διαμονή σας....
 • Μοναστηράκι

    Το Μοναστηράκι κτισμένο αμφιθεατρικά με τα καλαίσθητα παραδοσιακά σπίτια του, που θυμίζουν έντονα...
top